Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Εκπαίδευση πυροσβεστών

Μέλη της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων εκπαίδευσαν το απόγευμα της Τετάρτης 7 Ιανουαρίου 2015 την βάρδια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φλώρινας, στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση - την χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή και την Ακινητοποίηση Πολυτραυματία. 






Δράσεις Ιούνιος - Δεκέμβριος 2014



Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων Καταδρομέων στη Ρεντίνα

Την Κυριακή 1η Ιουνίου  παρουσία των τοπικών Αρχών τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση  υπέρ πεσόντων Καταδρομέων στους Ιερούς αγώνες του Έθνους. Μέλη της Λέσχης Εδικών Δυνάμεων Φλώρινας παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, που τελέστηκε με μέριμνα της 1ης Ταξιαρχίας Καταδρομών-Αλεξιπτωτιστών στο στρατόπεδο «Αντιστρατήγου Γ. Κατσάνη» στη Ρεντίνα. 
Την παραμονή  31 Μαΐου 2014 το πρωί, τα μέλη μας συμμετείχαν σε εκπαίδευση στη ναυαγοσωστική μάχης και το απόγευμα της ίδιας ημέρας σε συνεδρίαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων.







Σεμινάριο Α΄Βοήθειες 

Το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Ιουνίου 2014 μέλη της  Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας παρακολούθησαν σεμινάριο της Ελληνικής Εταιρίας Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας και    Πιστοποιήθηκαν στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση - Βασική Υποστήριξη Ζωής. 






Η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας συμμετείχε στο σεμινάριο που διοργάνωσε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βεύης Φλώρινας, στις 5 και 6 Ιουνίου 2014, στο Παλιοχώρι. Τα θέματα που παρουσίασαν τα μέλη μας στους επιμορφούμενους ήταν " υπαίθρια διαβίωση - Α΄Βοήθειες". Παράλληλα έγινε επίδειξη ''παραπέντε (αλεξίπτωτο πλαγιάς)'' και εκπαίδευση των παρευρισκόμενων στην καταρρίχηση ''rappel''.  









Διάσωση σκύλου 

Στις 23 Ιουνίου η  Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας  συμμετείχε στη διάσωση ενός παγιδευμένου λυκόσκυλου στο φράγμα της Παπαδιάς στον σκοπό Φλώρινας. 








Εκκλησιαστική Κατασκήνωση  Πρώτης
Στίβος Μάχης - Χαράδρα Βίκου 

Τα μέλη της Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας (Ειδική Διασωστική Ομάδα Πολλαπλών Αποστολών) μετά από πρόσκληση του αρχηγού της Κατασκήνωσης Πρώτης π. Ιωαννίκιου Αθανασιάδη βρέθηκαν και πάλι κοντά στους κατασκηνωτές. 
Το Σάββατο 19 Ιουνίου έστησαν στον χώρο της κατασκήνωσης στίβο μάχης.






Το διήμερο 21-22 Ιουλίου 2014 και με αποστολή την παροχή ασφάλειας, συνόδευσαν τους κατασκηνωτές στην εκδρομή τους στην ήπειρο. Το πρόγραμμα περιελάμβανε: 
Α. 21-7-2014
1.διάσχιση του φαραγγιού Βίκου, πορεία επτά ωρών
2.μετάβαση στη Κόνιτσα και νυχτερινή πορεία δύο ωρών στη Μονή Στομίου - διανυκτέρευση.
Β. 22-7-2014
Ράφτινγκ στον Βοϊδομάτη.

















Φλωράκεια 2014 

Πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης 10 Ιουλίου 2014, στην έδρα της Β’ Μοίρας Καταδρομών στην Νάουσα οι Στρατιωτικοί Αθλητικοί Αγώνες με την επωνυμία «Φλωράκεια 14″ στην μνήμη του Στρατηγού Φλωράκη Ευάγγελου.

Οι εκδηλώσεις  έγιναν παρουσία κόσμου και  του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού. Η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας συμμετείχε για μια ακόμη χρονιά στο μίλι οπλίτη.



Πυρκαγιά 24-8-2014 
Σε κατάσβεση πυρκαγιάς στην κορυφή Γώγου κεφαλή στο Πισοδέρι συμμετείχε η ομάδα δασοπυρόσβεσης της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας την Κυριακή 24-8-2014.  




Μνημόσυνο Κρυσταλλοπηγής Σάββατο 30-8-2014

Κατάθεση στεφάνου από μέλος της Λέσχης Εικών Δυνάμεων  στο μνημείο πεσόντων καταδρομέων της της Κρυσταλλοπηγής.



Πρέσπες 2014 

Η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας στα πλαίσια της εθελοντικής δράσης της, ανέλαβε εξολοκλήρου την κάλυψη  του τομέα της Ναυαγοσωστικής ευθύνης των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Πρέσπες 2014». Για τον λόγο αυτό στο Σάββατο 30 Αυγούστου διατέθηκαν τέσσερις πιστοποιημένοι Ναυαγοσώστες, δύο Αυτοδύτες, και πέντε άτομα για επιτήρηση της πλωτής πεζογέφυρας. 









Ποδηλατικός Αγώνας  1ο Florina Bike Challenge Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014


Μέλη της (Ε.ΔΟ.Π.Α.) Ειδικής Διασωστικής Ομάδας Πολλαπλών Αποστολών της Λ.Ε.Δ. Φλώρινας παρείχαν υποστήριξη σε θέματα Α΄βοηθειών στο 1ο Florina Bike Challenge. Συνολικά συμμετείχαν 82 ποδηλάτες που κάλυψαν τη διαδρομή  «Βίτσι– Αγ. Αντώνιο – Βίγλα», τη διαδρομή «Ακρίτας» και τη διαδρομή «Γύρω από τη Φλώρινα».


11η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριών 10-11-12 Οκτωβρίου 2014


Η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας είχε τη φροντίδα για την ασφάλεια στο βουνό των συμμετεχόντων στην 11η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριών.

http://neaflorina.blogspot.gr/2014/10/11_15.html