Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΪΟΣ 2013

Εκπαίδευση στη Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Τα μέλη της Λέσχης Εδικών Δυνάμεων Φλώρινας συμμετείχαν σε εκπαίδευση για θέματα δασοπυρόσβεσης που υλοποίησε η Π.Υ. Φλώρινας για μέλη εθελοντικών οργανώσεων που είναι πιστοποιημένα από τη Γ.Γ.Π.Π. 
Την Παρασκευή 17 Μαΐου 2013 έγινε η θεωρητική εκπαίδευση και τη Δευτέρα 22 Μαΐου 2013 η πρακτική.
Η Λέσχη μας από της ιδρύσεώς της το έτος 2008 συμμετέχει ανελλιπώς σε όλες τις εκπαιδεύσεις που υλοποίει η Π.Υ. Φλώρινας, αλλά και σε όλα τα περιστατικά που μας ζητείται  συνδρομή, είτε αυτά είχαν αντικείμενο τη δασοπροστασία-δασοπυρόσβεση είτε την έρευνα διάσωση. Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε  αγαστή συνεργασία με τα στελέχη και το προσωπικό  του πυροσβεστικού σώματος και διαπιστώσαμε την υπευθυνότητα τον επαγγελματισμό και την αγάπη που δείχνουν για το λειτούργημα που επιτελούν. Τους ευχαριστούμε για τη συνεργασία. 
















Επίσκεψη Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων Επαρχίας Λεμεσού 
 
Την Πέμπτη 23 Μαΐου 2013 είχαμε τη χαρά να έχουμε κοντά μας μέλη του Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων της Επαρχίας Λεμεσού,  οι οποίοι πραγματοποίησαν επίσκεψη στη Μητροπολιτική Ελλάδα, με σκοπό την απόδοση τιμής στους νεκρούς αδελφούς καταδρομείς στο μνημόσυνο της Ρεντίνας την Κυριακή 26 Μαΐου 2013, αλλά και της σύσφιξης σχέσεων με Λέσχες της Ελλάδας.
Τους αδελφούς Κυπρίους καταδρομείς υποδέχθηκαν τα μέλη της Λέσχης στα γραφεία μας και εκεί τους έγινε μια εκτεταμένη ενημέρωση σχετικά με  τις δράσεις μας. Ακολούθησε μικρή δεξίωση στον ίδιο χώρο όπου οι παρευρισκόμενοι αντάλλαξαν εμπειρίες και πέρασαν ευχάριστες στιγμές με πολλές αναμνήσεις και ιστορίες. Το βράδυ της ίδιας ημέρας ακολούθησε δείπνο σε γνωστή ταβέρνα της πόλης μας.
 



 





Ρεντίνα: Μνημόσυνο πεσόντων Καταδρομέων στους Ιερούς του Έθνους αγώνες.

Την Κυριακή 26 Μαΐου 2013 τελέσθηκε το ετήσιο μνημόσυνο πεσόντων Καταδρομέων στους Αγώνες του Έθνους στο Στρατόπεδο «Αντ/γου Γ. Κατσάνη» στην Ρεντίνα. Παρευρέθηκαν, η ηγεσία των Ειδικών Δυνάμεων, το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Δ. πολλές Λέσχες με τα λάβαρά τους, συγγενείς και φίλοι των πεσόντων.
Με την ευκαιρία της τέλεσης του μνημοσύνου και της συμμετοχής πολλών Λεσχών το Σάββατο 25 Μαΐου 2013 και με πρωτοβουλία της Π.Ο.Ε.Δ.  στο χώρο του ορεινού στο Κ.Ε.Α.Π. έγινε εκπαίδευση με αντικείμενα:
Α. Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση – χρήση απινιδωτή
Β. Πρώτες βοήθειες σε πεδίο μάχης
Γ. Ορεινός
Την εκπαίδευση ανέλαβε και έφερε επιτυχώς εις  πέρας η Λέσχη ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας.
Το βράδυ του Σαββάτου σε αίθουσα ξενοδοχείου του Σταυρού έγινε συνεδρίαση του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Δ., συνέλευση των Προέδρων των Λεσχών – Μελών και παρουσίαση στους παρευρισκόμενους από στελέχη της Λ.Ε.Δ. Φλώρινας  σχετικά με Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση και  χρήση απινιδωτή. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου