Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΪΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012

Η Λ.Ε.Δ. Φλώρινας συμμετείχε την περίοδο Μάιο - Οκτώβριο του 2012 στις ακόλουθες δράσεις - εκπαιδεύσεις - εκδηλώσεις:
  •  Εκπαίδευση σε αντικείμενα ΕΔΟΠΑ, στις 26/05/12 στη Ρεντίνα:
    Υπεύθυνος Εκπαιδεύσεως ο Πρόεδρος της Λ.Ε.Δ. Φλώρινας Ηλίας Μούλελης.
    Αντικείμενα:
    • Α΄ Βοήθειες.
    •  Πυρόσβεση.
    • Ατομική Τακτική.

    •  Ορεινός - Κόμποι.
    Συμμετείχαν ο Λάζαρος Τοσουνίδης Αντιπρόεδρος της ΛΕΔ Φλώρινας  εκπαιδευτής ορεινού και τα μέλη του Δ.Σ. Δημήτριος Γκερτάσκης και Παύλος Μαύρος.








  • Ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων Καταδρομέων  στη Ρεντίνα Θεσσαλονίκης την Κυριακή 27 Μαΐου 2012











  •  Στρατιωτικούς Αγώνες Φλωράκεια. την 12 Ιουλίου 2012 που έγιναν στην έδρα της Δ'ΜΚ στη Νάουσα. Οι αγώνες γίνονται κάθε χρόνο με μέριμνα του Β'ΣΣ στη μνήμη του Στρατηγού Φλωράκη Ευαγγ. και συμμετέχουν όλοι οι Σχηματισμοί του Β'ΣΣ.
    Το πρόγραμμα άρχισε με επιμνημόσυνη δέηση και συνεχίστηκε με την διεξαγωγή των Στρατιωτικών Αγωνισμάτων. Την έναρξη των Αγώνων κήρυξε ο Διοικητής του Β'ΣΣ  Αντιστράτηγος κ. Τόπης Κων.
    Η Λ.Ε.Δ. Φλώρινας σε συνεννόηση με την Π.Ο.Ε.Δ. συμμετείχε στο αγώνισμα των 1600μ. [μίλι οπλίτη] με δύο αθλητές [ τους εκλεκτούς συναδέλφους Λάζαρο Τοσουνίδη και Ελευθ. Κυρατσού]. Η παρουσία τους στους Αγώνες ήταν αξιοπρόσεκτη, παρά τον μικρό χρόνο προετοιμασίας.
    Την Ομοσπονδία εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Ελευθ. Μαυρουδής, ο ταμίας Δημ. Τόλιος, το μέλος του ΔΣ και Πρόεδρος της ΛΕΔ Φλώρινας Ηλίας Μούλελης και ο Γ.Γ.  της ΛΕΔ Φλώρινας Παν. Κοΐδης.
    Τους Αγώνες παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Νάουσας , ιερωμένοι, απόστρατοι Αξιωματικοί και προσωπικό των Σχηματισμών του Β'ΣΣ.
    Ο Διοικητής του Β'ΣΣ εξέφρασε, στον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας την ικανοποίηση και τη χαρά του για την πρώτη αυτή συμμετοχή της Ομοσπονδίας στους Αγώνες και τόνισε ότι αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη του ενδιαφέροντος και της αγάπης μας προς τις Ένοπλες Δυνάμεις και ειδικά για τις Ειδικές Δυνάμεις.


  •      Πανελλήνια Συγκέντρωση Ελεύθερης Ιππασίας Φλώρινα 21 και 22 Ιουλίου 2012. 
       Η Ε.Δ.Ο.Π.Α. της Λ.Ε.Δ. Φλώρινας συμμετείχε στην εκδήλωση ακολουθώντας τους ιππείς σε δύσβατες περιοχές, παρέχοντας ετοιμότητα σε ασφάλεια - Α΄βοήθειες.








              
  •   Κατασκήνωση Πρώτης, Φλώρινα Ιούλιος 2012:
     Ενημέρωση - Παρουσίαση στους νεαρούς κατασκηνωτές της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Πολλαπλών Αποστολών (Ε.Δ.Ο.Π.Α.) της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας, ρόλος – αποστολή – εξοπλισμός - Εθελοντισμός.


  •  Μνημόσυνο πεσόντων Καταδρομέων Κρυσταλλοπηγή 25 Αυγούστου 2012.



  •   Πρέσπες 25 Αυγούστου 2012. Για άλλη μια χρονιά η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας παρείχε ναυαγοσωστική κάλυψη στις εκδηλώσεις των Πρεσπείων.
 


  • Πυρκαγιά στο όρος Βόρας περιοχή Αχλάδας - Σκοπού. Μέλη της Ε.Δ.Ο.Π.Α. εκπαιδευμένα στη δασοπροστασία - δασοπυρόσβεση συμμετείχαν στην κατάσβεση.




 











  • 08/09/2012, η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας συμμετείχε στον 29ο Διεθνή Στρατιωτικό Αγώνα του Monchengladbach της Γερμανίας (Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία) που διοργανώθηκε από την Γερμανική Ομοσπονδία Εφέδρων Ενόπλων δυνάμεων υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ στις . Είναι η  τρίτη συνεχόμενη χρονιά που η Λ.Ε.Δ. Φλώρινας εκπροσωπεί την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ειδικών Δυνάμεων (ΠΟΕΔ) μιάς και έχει πρωτεύσει για τρίτη συνεχή χρονιά στους Πανελλήνιους Αγώνες. Ο Αγώνας περιελάμβανε αντικείμενα Πολιτικής Προστασίας όπως: Προσανατολισμός με χάρτες και σχεδιαγράμματα, Πυρόσβεση, Πρώτες Βοήθειες, χειρισμό σεναρίου από την ομάδα σε υποτιθέμενη αποστολή των Ηνωμένων Εθνών με ειρηνευτικό χαρακτήρα και άλλα στρατιωτικά αντικείμενα. Η ομάδα κατέκτησε την 4η θέση.